top of page

SPEKSI?

Helsingin Lääkiksen Speksi on Helsingin lääkisopiskelijoiden vuosittain luoma komedia, joka elää yleisön osallistumisesta.

 

Tyylilajiltaan speksi on musiikkiteatteria, ja näytelmän aikana nähdään valovoimaisen näyttelemisen lisäksi huikeita tanssinumeroita ja bändin räiskyviä tykityksiä. Speksissä ei kuitenkaan ole pohjimmiltaan kyse puhtaasta suorituksesta, vaan tärkeintä on hauskan pitäminen ja yhdessä tekeminen, mihin ratkaisevasti vaikuttavat kaikki taustatyön tekijät lavasteiden rakentajista grafiikan suunnittelijoihin. Speksi luodaan perinteisesti täysin opiskelijavoimin ja vuosittain siihen osallistuu lähes sata lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijaa.

 

Speksille on ominaista vuorovaikutus yleisön kanssa. Katsoja saa milloin tahansa esityksen aikana kajauttaa ilmoille "Omstart"- huudon, jonka kaikuessa näyttelijöiden on esitettävä juuri esitetty kohta toistamiseen - uudella, improvisoidulla tavalla. Speksissä on myös aina mukana paljon musiikkia, jonka toteuttaa tietenkin oma bändi. Viime vuosien ajan speksissä on esitetty myös lääkisläisten itse säveltämiä kappaleita. Joka vuosi speksi yrittää myös olla ainakin hieman humoristinen.

 

Jos tästä tekstistä ei ota mitään tolkkua, tule ottamaan itse selvää! Lääkiksen speksi esitetään joka vuosi kevättalvella, tarkemmat ajankohdat löydät näiltä sivuilta. Kerätkää porukka kasaan ja tulkaa pistämään speksaajat koville!

bottom of page